„Educație, bună guvernare, securitate națională” - conferință, 24-26 martie 2016

28 mar. 2016

DSC_0855.jpg

Universitatea Babeș-Bolyai, Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării și Centrul pentru Studiul Democrației, în parteneriat cu Primăria Cluj-Napoca, a organizat, în perioada 24-26 martie 2016, conferința „Educație, bună guvernare, securitate națională”.


În urma acestui eveniment, CSD a elaborat un white paper care identifică 11 probleme ale sistemului educațional și face recomandări pentru soluționarea acestora.


White paper - Educație, bună guvernare, securitate națională


Agenda conferinței


Album foto cu imagini din timpul conferinței


Evenimentul a fost înscris în calendarul de activități organizate sub egida Dezbaterii Naționale pentru Educație și Cercetare – ,,România educată”, lansată de Administrația Prezidențială.


La eveniment au luat parte reprezentanți ai Administrației Prezidențiale, ai Guvernului României (Cancelaria Prim-Ministrului), ai Ministerului Educației, ai Ministerului Afacerilor Externe și peste 50 de experți și reprezentanți ai unor organizații neguvernamentale.


Conferința a început în seara zilei de 24 martie, prin întâlnirea comunității Restart în Educație.


Album foto de la întâlnirea Restart în Educație


În prima parte a zilei de 25 martie a avut loc deschiderea oficială a conferinței, găzduită de Aula Magna a UBB. În continuarea zilei de 25 martie și pe 26 martie au avut loc sesiuni de discuții și dezbateri pe teme precum reforma în educație, educație și piața muncii, educație și bună guvernare, educație și securitate națională.