CSD la dezbaterea „De ce pierde România talente?”

22 mai 2018

debate_educatie.jpg

George Jiglău a susținut prezentarea „Jumătatea uitată: o imagine asupra decalajelor dintre rural și urban”, pregătită alături de Gabriel Bădescu, la dezbaterea „De ce școala pierde talente?”, organizată de Centrul pentru Politici Educationale, impreuna cu Federatia Coalitia pentru Educatie. Evenimentul face parte din seria ”Dialogurilor despre educație” care își propune să ofere un cadru de dezbateri argumentate între diverși actori din sistemul educațional.

De asemenea, dezbaterea face parte din calendarul de activități organizate sub egida campaniei ”România Educată” derulată de către Administrația Prezidențială.

Pornind de la datele statistice care arată decalaje mari între diferite tipuri de școli: din mediul rural și cele din mediul urban, școli urbane periferice și școli urban-centrale, licee profesionale și licee teoretice, evenimentul din 22 mai va aborda tema echității sistemului de educație si va dezbate efectele inechităților școlare asupra performanțelor elevilor și, ulterior, ale studenților. În lipsa unor măsuri de reducere a acestor inechități, sistemul de educație tinde să adâncească polarizările sociale, privând anumite categorii de tineri de oportunități de viitor.