Training pentru persoanele resursă din ONG-urile CALIEDU

COMUNICAT DE PRESĂ

TRAINING

pentru persoanele resursӑ din ONG-urile membre ale Coaliţiei CALIEDU

26-28.02.2016

În cadrul proiectului

Masă critică pentru educație de calitate prin politici publice fundamentate prin cercetare” (CALIEDU)


Asociatia Learn & Vision si partenerul sau Asociatia Centrul pentru Studiul Democratiei deruleaza, incepand cu aprilie 2015, proiectul „Masă critică pentru educație de calitate prin politici publice fundamentate prin cercetare, în cadrul Fondului ONG România.


Scopul principal al proiectului constă în creșterea gradului de implicare a ONG-urilor educaționale naționale și regionale în dezvoltarea de politici educaționale fundamentate pe rezultatele unor cercetări, prin înființarea unei coaliții (CALIEDU). În același timp proiectul urmărește sprijinirea recunoașterii efective a expertizei ONG-urilor în elaborarea politicilor publice prin realizarea unei platforme electronice cu scopul de a oferi un set de resurse relevante (rapoarte de cercetare, metodologii de cercetare educațională, articole științifice, documente de poziție) pentru factorii de decizie și promotorii politicilor educaționale.


In cadrul acestui proiect a fost constituita coalitia CALIEDU, din care fac parte ONG-uri a caror activitate este circumscrisa domeniului educatiei si politicilor educationale. Membrii CALIEDU s-au intrunit, pana in acest moment, intr-o serie de intalniri de lucru, iar evenimentul imediat urmator il constituie Training-ul pentru persoanele resursӑ din ONG-urile membre ale Coaliţiei CALIEDU, care va avea loc in perioada 26-28 februarie 2016, la Hotelul Hampton by Hilton, Blvd. 21 Decembrie 1989, nr. 67, Cluj-Napoca. Sesiunile de instruire din cadrul training-ului vor aborda tematici diverse, intre care: importanta politicilor educationale bazate pe cercetare, concepte si metolde de cercetare in educatie, studii de caz.