• Cei 25 de ani ai UDMR - în oglinda obiectivelor

  Cei 25 de ani ai UDMR - în oglinda obiectivelor

  Performanța politică a UDMR pe parcursul celor 25 de ani de existență oferă un interesant exemplu de dualitate: există realizări incontestabile care oferă o bază politico-juridică și instituțională solidă pentru existența unei minorități ce numără peste 1,2 milioane de membri, dar și o performanță narativ-discursivă care a subminat sustenabilitatea aranjamentelor la care s-a ajuns.

 • Dezbaterea regională „Analfabetismul funcțional în România”

  Dezbaterea regională „Analfabetismul funcțional în România”

  A șaptea dezbatere regională în cadrul seriei de dezbateri organizate de Administrația Prezidențială „România Educată”, găzduită de CSD.

 • "Analiza realizărilor educaționale ale copiilor de 15 din România"

  Proiectul „Analiza realizărilor educaționale ale copiilor de 15 ani din România” este finanțat de Open Society Foundation și răspunde capacității limitate de a realiza cercetări în domeniul politicilor educaționale în România, în contextul în care deficiențele persistente ale sistemului de educație necesită intervenții corective la nivelul politicilor.

 • Urmărește seria „Jurnal de observator electoral” și fii observator CSD la alegerile parlamentare din 2016!

  Urmărește seria „Jurnal de observator electoral” și fii observator CSD la alegerile parlamentare din 2016!

  Centrul pentru Studiul Democratiei organizează o campanie de observare a alegerilor locale si parlamentare din acest an, in judetele Cluj, Mures, Bihor si Bistrita.

Rapoarte de cercetare

#

Educație, bună guvernare, securitate națională

Publicat de: Gabriel Badescu, Levente Salat, Petruta Teampau, Florin Fesnic, Daniela Angi, George Jiglau, Anca Sinea, Georgiana Mihuț
21 iun. 2016
#

Discursul instigator la ură în România

Publicat de: Gabriel Badescu, Petruta Teampau, Daniela Angi, Carmen Greab
1 mar. 2014

VEZI TOATE RAPOARTELE

Policy Briefs

#

Recomandari privind legea alegerilor parlamentare

Publicat de: Gabriel Badescu, George Jiglau, Laura Bretea
8 iun. 2015
#

Recomandări privind legea partidelor

Publicat de: Gabriel Badescu, George Jiglau, Laura Bretea
4 iun. 2015

VEZI TOATE ARTICOLELE

Centrul pentru Studiul Democrației

este un think-tank înfiintat in anul 2006 în cadrul Departamentului de Știinţe Politice, Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj, România. CSD dezvolta proiecte de cercetare și analize dintr-o perspectivă comparată, cu o importantă componentă practică, pe teme ca: democratizarea, migraţia, etnicitatea, educaţia civică, comportamentul electoral și designul instituțional în România. Colaborările noastre acoperă instituții precum Parlamentul României, Administrația Prezidențială, instituții ale administrației locale, precum și organizații ale societății civile.

Citește mai departe

banner.JPG