• Sărăcia energetică și consumatorul vulnerabil (raport final)

  Sărăcia energetică și consumatorul vulnerabil (raport final)

  Sărăcia energetică, înțeleasă ca o problemă de suportabilitate a facturii, dar și ca acces deficitar la mijloace moderne de asigurare a confortului în locuință, este un fenomen răspândit la nivelul Uniunii Europene, spațiul postcomunist fiind afectat cu precădere de acesta.

 • slide
 • REZIST 2.0. Tare-n Drepturi. Semnează petiția

  REZIST 2.0. Tare-n Drepturi. Semnează petiția

  CSD și De-clic derulează un proces de consultare cetățenească menit să identifice soluții pe termen lung pentru îmbunătățirea mijloacelor de reprezentare politică.

 • Cât de oportună este introducerea votului prin internet în România?

  Cât de oportună este introducerea votului prin internet în România?

  Votul prin internet este menționat adeseori ca soluție pentru problemele proceselor electorale din România. Multe opinii nu sunt fundamentate pe cercetări solide, existând riscul să fie create așteptări prea mari de la această procedură, care să fie greu de atins odată cu punerea ei în practică.

Rapoarte de cercetare

#

Profesor în România

Publicat de: Gabriel Badescu, Daniela Angi
23 nov. 2017
#

ROMÂNIA 2017. Sectorul neguvernamental: profil, tendințe, provocări

Publicat de: Gabriel Badescu, Bogdan Radu, Daniela Angi, Toma Burean
10 mai 2017

VEZI TOATE RAPOARTELE

Centrul pentru Studiul Democrației

este un think-tank înfiintat in anul 2006 în cadrul Departamentului de Știinţe Politice, Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj, România. CSD dezvolta proiecte de cercetare și analize dintr-o perspectivă comparată, cu o importantă componentă practică, pe teme ca: democratizarea, migraţia, etnicitatea, educaţia civică, comportamentul electoral și designul instituțional în România. Colaborările noastre acoperă instituții precum Parlamentul României, Administrația Prezidențială, instituții ale administrației locale, precum și organizații ale societății civile.

Citește mai departe

banner.JPG